top of page
Logo-ul companiei
  • Writer's pictureșemineedetop.ro

Semineele cu bioetanol au miros?

Updated: Mar 6


Spre deosebire de șemineele electrice, șemineele cu bioetanol folosesc un foc real pentru a oferi o experiență de șemineu mai realistă.

Bioetanolul arde suficient de curat pentru a permite șemineelor cu bioetanol să funcționeze fără a fi nevoie de racordarea la un coș de fum pentru a putea fi folosite în interiorul casei. Aceasta înseamnă că toate produsele secundare provenind din procesul de ardere a bioetanolului vor rămâne în cameră, inclusiv orice mirosuri.

Ca normă generală, șemineele cu bioetanol pot produce un miros minim insesizabil în timpul utilizării. Cu toate acestea, un șemineu cu bioetanol poate emana mirosuri mai pregnante în situația în care se utilizează bioetanol de calitate scăzută sau cu ocazia primelor focuri după punerea în funcțiune atunci când acesta este nou.

În continuare vom discuta situațiile în care șemineele cu bioetanol pot avea miros, de ce pot mirosi șemineele cu bioetanol și ce poți face pentru a minimiza orice miros al unui foc dintr-un șemineu cu bioetanol.


Șemineele cu bioetanol au miros?

De obicei șemineele cu bioetanol nu emană miros în timpul utilizării dacă se folosește combustibil adecvat și se utilizează șemineul în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Șemineele cu bioetanol nu emană miros datorită unei arderi curate a combustibilului, proces de ardere în cadrul căruia produsele secundare rezultate sunt minime.

Un foc de șemineu cu bioetanol va elibera de obicei doar dioxid de carbon și vapori de apă.


„Nu există fum degajat de focul cu bioetanol. Arderea bioetanolului folosește oxigenul din aerul din încăpere și eliberează dioxid de carbon (netoxic) și vapori de apă.”


De aceea șemineele cu bioetanol nu au nevoie de un coș de fum pentru a funcționa.

Această ardere curată se datorează utilizării bioetanolului drept combustibil, care are un conținut ridicat de alcool, oferind o ardere mai curată și completă decât alte tipuri de combustibili specifici altor tipuri de șeminee.

Este recomandat să utilizezi combustibil bioetanol cu conținut ridicat de alcool. Etichetele sticlelor cu bioetanol indică parametrii de ardere curată. Utilizând bioetanolul drept combustibil pentru ardere, un combustibil curat, rezultatul este că focul șemineelor cu bioetanol eliberează un nivel minin de produse secundare ale procesului de ardere, ceea ce duce la un nivel al mirosurilor neglijabil, insesizabil.

Cu toate acestea, pot exista situații în care poți observa un oarecare miros de la un foc de șemineu cu bioetanol, cum ar fi atunci când șemineul este nou sau când arzi combustibil de calitate inferioară. În acest caz mirosul poate fi rezultatul unei arderi mai puțin curate a combustibilului.


De ce miroase șemineul meu cu bioetanol?

Un șemineu cu bioetanol poate mirosi dacă șemineul are nevoie de curățare sau acolo unde arderea combustibilului este slabă. Arderea combustibilului de calitate inferioară poate crește mirosul, dar te poți aștepta și ca un șemineu cu bioetanol nou să emane un miros ușor la primele două utilizări.

Un șemineu cu bioetanol nu ar trebui să emane miros în timpul funcționării, dar dacă o face, pot exista câteva motive pentru acest lucru:

  • Șemineul este nou. În timpul primelor focuri, vopselele și alte materiale rămase de la construcția șemineului se pot arde, ceea ce duce la producerea unui miros mai vizibil. Acest lucru este complet normal, iar un producător de șemineu cu bioetanol va explica de obicei acest lucru în manualul de utilizare.


„Pentru primele două utilizări, există un miros temporar foarte ușor, care este perfect normal și va dispărea după câteva utilizări.”


  • Utilizarea unui combustibil de calitate inferioară. Arderea unui combustibil de calitate inferioară, sub nivelul calitativ recomandat de producătorul șemineului cu bioetanol poate duce la creșterea mirosurilor în timpul utilizării. Calitatea inferioară se referă la „clasa” combustibilului sau, în cazul bioetanolului, conținutul de alcool. Utilizează doar bioetanol cu nivelul de conținut de alcool în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Acest lucru ajută la arderea curată a combustibilului, prevenind astfel emanarea oricărui tip de miros.

  • Șemineul necesită curățare. Dacă un șemineu cu bioetanol are combustibil vărsat sau are resturi în rezervorul de combustibil a șemineului, atunci poate duce la emanarea de mirosuri în timpul utilizării. Resturile din interiorul unui rezervor cu bioetanol pot include lucruri precum:


Când folosești chibrituri lungi pentru a aprinde un șemineu cu bioetanol, aprinderea poate dura ceva timp, capetele arse ale chibriturilor putând cădea în rezervorul de combustibil. Acest lucru poate duce la mirosuri atunci când pornește focul.


„Când nu este folosit, ține capacul închis pe rezervorul de combustibil pentru a evita căderile accidentale de materiale sau substanțe în interiorul lui, sau pentru a evita depunerea de praf sau murdărie.”


Pentru a obține reducerea mirosurilor emanate de un șemineu cu bioetanol, asigură-te că îl vei îngriji și îl vei curăța periodic între focuri, în conformitate cu instrucțiunile producătorului.


Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a te decide consultă și celelalte articole disponibile în secțiunea “Informații Utile” sau nu ezita să ne contactezi.

De asemenea, poți utiliza “Asistentul Virtual” pentru a realiza o selecție de posibile șeminee care corespund nevoilor tale.

2 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page