top of page
Logo-ul companiei
  • Writer's pictureșemineedetop.ro

Semineele cu bioetanol au nevoie de energie electrica?

Updated: Mar 6


Deși electricitatea nu este principala sursă de energie pentru generarea flăcărilor sau a căldurii într-un șemineu cu bioetanol, electricitatea poate fi totuși necesară pentru a ajuta șemineul să îndeplinească unele dintre funcțiile sale.

Dacă un șemineu cu bioetanol are nevoie sau nu de alimentare cu energie electrică poate depinde de tipul său.

Tipurile manuale de șemineu cu bioetanol nu au nevoie de obicei de curent electric, dar tipurile automate de șeminee cu bioetanol vor avea nevoie de obicei de o sursă de curent electric pentru a îndeplini funcțiile automate. Aceasta poate fi sub forma unui cablu de alimentare cu ștecher (pentru a fi băgate într-o priză) sau a unui racord direct la rețeau de curent electric a casei.

Dacă ai în vedere achiziționarea unui model automat de șemineu cu bioetanol, atunci ar fi necesar să iei în considerare modul în care va fi alimentat acesta cu curent electric și de unde poate proveni alimentarea cu energie electrică.

Tipul de șemineu cu bioetanol va determina de obicei dacă are nevoie de curent electric sau nu.

Principalele tipuri de șeminee cu bioetanol, în funcție de tipul de control al funcționării, sunt:

  • Șeminee manuale cu bioetanol

  • Șeminee automate cu bioetanol


Șemineele manuale cu bioetanol trebuie acționate manual. Aceasta include realimentarea, aprinderea și stingerea focului. Șemineele manuale cu bioetanol nu au componente electrice și, prin urmare, de obicei nu vor avea nevoie de alimentare cu energie electrică.

Aceleași funcții la un șemineu automat cu bioetanol nu trebuie să fie efectuate manual, ele fiind efectuate în mod automat cu asistență electronică de la șemineu. De aceea un șemineu automat cu bioetanol va necesita energie electrică pentru a funcționa, sub forma racordului la o sursă de curent electric folosind un cablu de alimentare.


Prin urmare, atunci când utilizezi un tip manual de șemineu cu bioetanol nu trebuie să-ți faci griji cu privire la asigurarea unei surse de curent electric sau a unei prize în imediata apropiere a acestuia. Aprinderea focului se face simplu și direct cu ajutorul unui chibrit lung aprins. Stingerea focului se face la fel de simplu, utilizând instrumentul de stingere a focului din dotarea șemineului. Nu există componente electrice în șemineu și, prin urmare, nu este necesară alimentarea cu energie electrică. Șemineul constă pur și simplu dintr-un rezervor de combustibil care se află în interiorul unității principale de șemineu. Rezervorul de combustibil este locul în care este depozitat bioetanolul.

Majoritatea șemineelor standard cu bioetanol sunt de tip manual și, prin urmare, nu va trebui să-ți faci griji cu privire la sursa de energie electrică.

Cu toate acestea, la modelele de șeminee cu bioetanol automate, care sunt de obicei mai scumpe decât cele manuale deoarece conțin mai multe componente și pot fi mai complexe, va trebui să te gândești la modul în care vei asigura sursa de energie electrică.

Șemineele automate cu bioetanol au nevoie de energie electrică. Șemineele automate cu bioetanol funcționează diferit față de tipurile manuale, deoarece conțin o gamă de componente electronice care oferă asistență electronică pentru operarea funcțiilor principalele ale șemineului. Această asistență electronică poate include:

  • Alimentarea automată a șemineului cu ajutorul unei pompe pentru transferul combustibilului din sticla de bioetanol.

  • Aprinderea electronică a focului.

  • Reglarea automată a înălțimii flăcării, de obicei cu mai multe setări de nivel.

  • Stingerea focului prin apăsarea unui buton.


Modelele automate vor avea de obicei un panou de control cu butoane și/sau întrerupătoare amplasate pe șemineu pentru a permite gestionarea setărilor și a funcțiilor, unele modele putând fi dotate și cu telecomandă sau chiar cu posibilitatea de a fi utilizate prin intermediul unei aplicații mobile.

Dacă alegi să achiziționezi un șemineu automat cu bioetanol trebuie să ai în vedere faptul că acesta va trebui conectat la o priză electrică din apropiere sau va trebui să îl racordezi direct la rețeaua electrică din casă, în funcție de modelul de șemineu ales.


Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a te decide consultă și celelalte articole disponibile în secțiunea “Informații Utile” sau nu ezita să ne contactezi.

De asemenea, poți utiliza “Asistentul Virtual” pentru a realiza o selecție de posibile șeminee care corespund nevoilor tale.

1 view

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page