top of page
Logo-ul companiei
  • Writer's pictureșemineedetop.ro

Semineele cu bioetanol au nevoie de un cos de fum?

Updated: Mar 6


Șemineele cu bioetanol, deși au un rol principal decorativ, folosesc un foc real pentru a oferi o experiență realistă de șemineu cu flăcări reale.

Cu toate acestea, șemineele cu bioetanol diferă de alte tipuri de șeminee prin faptul că ard numai bioetanol, care este considerată a fi una dintre cele mai curate forme de ardere de combustibil dintre toate tipurile de șeminee.

Acest lucru permite în cazul șemineelor cu bioetanol mai multă libertate atunci când vine vorba de locul de amplasare într-o casă, deoarece acestea nu trebuie să fie legate la un sistem de evacuare a fumului.

Șemineele cu bioetanol nu au nevoie de un coș de fum pentru a fi folosite într-o casă. Șemineele cu bioetanol nu produc fum sau alte particule dăunătoare care altfel ar trebui evacuate dintr-o casă.

Șemineele cu bioetanol pot folosi doar bioetanolul drept combustibil, iar bioetanolul poate fi compus aproape în totalitate din alcool distilat.


„Arderea bioetanolului folosește oxigenul din aerul din interiorul încăperii și eliberează dioxid de carbon (netoxic) și vapori de apă.”


Din procesul de ardere a bioetanolului nu rezultă niciun alt produs secundar, altele decât vaporii de apă și dioxidul de carbon. Șemineele cu bioetanol nu emană fum sau alte categorii de particule nocive.


„Nu există fum degajat de focul șemineelor cu bioetanol.”


Acest tip de ardere curată a combustibilului face din șemineele cu bioetanol una dintre cele mai ecologice tipuri de șeminee.

Toate acestea înseamnă că șemineele cu bioetanol nu au nevoie de un coș de fum pentru a fi utilizate.

La modul general, un coș de fum este folosit pentru a ajuta la evacuarea produselor reziduale rezultate din procesul de ardere a combustibilului dintr-un șemineu, cum ar fi fumul și alte particule, oferind o trecere sigură a acestor produse reziduale din interiorul unei case în atmosfera exterioară.

Deoarece combustibilul pentru șemineul cu bioetanol arde curat, nu este necesar un coș de fum pentru a utiliza un șemineu cu bioetanol în interiorul unei case.


Cu toate acestea, deoarece șemineele cu bioetanol eliberează dioxid de carbon și consumă oxigenul din încăpere în procesul de ardere, este posibil să fie necesar să urmezi anumite cerințe și recomandări de siguranță atunci când utilizezi un șemineu cu bioetanol în interiorul unei case. Fiecare producător are astfel de cerințe și recomandări în documentașia tehnică ce însoțește șemineul achiziționat.

Din motive de siguranță, asigură-te că există întotdeauna o cantitate suficientă de oxigen în cameră. O recomandare standard a producătorilor este că „camera ar trebui să fie bine ventilată, cu suficient oxigen și aer proaspăt furnizat (de exemplu, ferestre parțial deschise sau orificii de aerisire)”.

Înainte de a cumpăra un șemineu cu bioetanol, este recomandat să verifici cerințele de instalare pentru acel tip de șemineu, pentru lucruri precum dimensiunea minimă a încăperii unde urmează a fi utilizat.

În plus, în funcție de tipul de șemineu cu bioetanol, ți se poate cere să aerisești camera la un anumit interval de timp, în funcție de timpul de funcționare continuă a șemineului.

Deoarece șemineele cu bioetanol nu necesită utilizarea unui coș de fum, aceste tipuri de șeminee au mai multă flexibilitate în ceea ce privește amplasarea și mobilitatea.


Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a te decide consultă și celelalte articole disponibile în secțiunea “Informații Utile” sau nu ezita să ne contactezi.

De asemenea, poți utiliza “Asistentul Virtual” pentru a realiza o selecție de posibile șeminee care corespund nevoilor tale.

2 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page