top of page
Logo-ul companiei
  • Writer's pictureșemineedetop.ro

Cat timp ard semineele cu bioetanol?

Updated: Mar 6


Șemineele cu bioetanol ard drept combustibil bioetanolul pentru a produce căldură și flăcări reale folosind un foc real.

Bioetanolul este depozitat în rezervorul de combustibil a șemineului și nu poate fi adăugat combustibil suplimentar în timpul funcționării acestuia (în timp ce focul este aprins). Focul șemineului cu bioetanol trebuie stins, iar șemineul trebuie să fie suficient de rece pentru a putea realimenta cu combustibil.

Aceasta înseamnă că șemineele cu bioetanol au un timp de ardere standard, care odată terminat necesită realimentarea cu combustibil. Pentru a realiza această realimentare în condiții de siguranță este necesar ca mai întâi să fie oprit focul pentru ca șemineul să se racească suficient înainte de a fi realimentat cu combustibil.


Timpul de ardere al șemineelor cu bioetanol diferă de la producător la producător, în funcție de mai mulți factori cum ar fi: capacitatea rezervorului de combustibil, consumul nominal, intensitatea flăcării, calitatea combustibilului și condițiile mediului în care este utilizat (în interior sau în exterior). Ca urmare și consumurile de combustibil pot varia.


Șemineele cu capacitate mai mare de combustibil pot arde mai mult timp între realimentări, dar în acelasi timp pot arde combustibilul într-un ritm mai rapid.

Cu toate acestea, anumiți factori pot afecta timpul de ardere al șemineului, inclusiv dacă este folosit în interior sau în aer liber, calitatea combustibilului și cât de mult este închis capacul cutiei de combustibil.

Alte aspecte care pot influența timpul de ardere al unui șemineu cu bioetanol pot fi tipul acestuia, capacitatea rezervorului de combustibil și dimensiunea flăcărilor.


Cât este timpul de ardere a unui șemineu cu bioetanol?

Timpul de ardere al șemineelor cu bioetanol diferă de la producător la producător, în funcție de mai mulți factori cum ar fi: capacitatea rezervorului de combustibil, consumul nominal, intensitatea flăcării, calitatea combustibilului și condițiile mediului în care este utilizat (în interior sau în exterior). Ca urmare și consumurile de combustibil pot varia. În funcție de puterea calorică și tehnologia de ardere, un șemineu cu bioetanol poate consuma între 0,5 – 1,5 litri de bioetanol pentru o oră de funcționare. Indicat este ca atunci când intenționezi să achiziționezi un astfel de șemineu să verifici specificațiile tehnice aferente modelului care te interesează.

Acest timp de ardere ar putea fi mărit prin reducerea dimensiunii flăcării, ceea ce se poate face prin închiderea capacului cutiei de combustibil la un șemineu manual cu bioetanol sau prin schimbarea setării flăcării la un model automat (acest lucru se poate realiza de obicei prin apăsarea unui buton). Am putea crește timpul de ardere al șemineului prin reducerea dimensiunii flăcării, ceea ce permite focului să ardă combustibilul într-un ritm mai lent.

Acest timp de ardere pe litru ar putea scădea pentru șemineele cu bioetanol mai mari, cu dimensiunea flăcării crescute. Cu toate acestea, capacitatea crescută a rezervorului de combustibil ar putea ajuta la extinderea timpului total de ardere înainte de realimentare.

Reducerea intensității flăcării ar putea ajuta la creșterea timpului de ardere al unui șemineu cu bioetanol.

Pe de altă parte, poți observa o rată de ardere mai rapidă dacă:

  • șemineul are flăcări mai mari

  • utilizezi combustibil de calitate inferioară.


Pentru șemineele cu bioetanol mai mari, focul mai mare poate însemna că fiecare litru de combustibil este ars mai repede, ceea ce duce la un timp de ardere mai mic pe litrul de combustibil. Cu toate acestea, șemineele mai mari pot avea rezervoare mai mari de stocare a combustibilului, permițând un timp de ardere în general mai lung.

Utilizarea combustibilului de calitate inferioară în comparație cu ceea ce recomandă producătorul șemineului poate reduce, de asemenea, timpul de ardere.

Pentru timpii efectivi de ardere, verifică perioada de ardere declarată furnizată de producător pentru modelul specific de șemineu cu bioetanol.


Ce poți face pentru ca un șemineu cu bioetanol să ardă mai mult timp. Metode de prelungire a termenului de ardere a focului unui șemineu cu bioetanol


Există trei moduri principale de a obține maximizarea sau creșterea timpului de ardere pentru un șemineu cu bioetanol:

  • Folosește combustibil corespunzător (conform specificațiilor producătorului)

  • Redu dimensiunea flăcării

  • Folosește șemineul în interior


La un șemineu cu bioetanol întotdeauna ar trebui să fie utilizat bioetanol de tipul și calitatea indicată de producător pentru o funcționare optimă și în bune condițiuni. Șemineele cu bioetanol pot folosi numai combustibil bioetanol, iar producătorul șemineului va indica calitatea recomandată a combustibilului în manualul de utilizare.

Combustibilul utilizat în conformitate cu instrucțiunile producătorului ajută la atingerea perioadei de ardere declarată per litru de combustibil.

Dacă dorești să crești timpul de ardere (cu asumarea reducerii nivelului de căldură și a dimensiunii flăcării), acest lucru este posibil prin reducerea intensității flăcării.


„Pentru a regla înălțimea flăcării, utilizați unealta furnizată pentru a deplasa placa de glisare metalică mai mult (pentru a reduce înălțimea flăcării) sau mai puțin (pentru a crește înălțimea flăcării) peste deschiderea cutiei de combustibil.”


Utilizarea în aer liber a unui șemineu cu bioetanol poate reduce timpul de ardere, deoarece vântul ar putea provoca arderea mai rapidă a combustibilului.


Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a te decide consultă și celelalte articole disponibile în secțiunea “Informații Utile” sau nu ezita să ne contactezi.

De asemenea, poți utiliza “Asistentul Virtual” pentru a realiza o selecție de posibile șeminee care corespund nevoilor tale.

0 views

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page