top of page
Logo-ul companiei
  • Writer's pictureșemineedetop.ro

Ce trebuie sa ai in vedere pentru utilizarea in siguranta a semineului [Infografic]

Updated: Mar 7Pregătirea șemineului este unul dintre primele lucruri pe care le faci atunci când temperatura începe să scadă. Familia se adună în jurul șemineului, absorbind căldura și lumina plăcută a șemineului. Nimic nu poate crea atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă mai bine decât un șemineu aprins și o familie fericită în jurul lui!

Dar, cât de des iei în considerare factorii de siguranță, înainte de a porni șemineul sau chiar în timp ce îl folosești? Dacă poți face ceva în ceea ce privește siguranța ta și a celor din jur atunci când utilizezi un șemineu, în acest articol și infograficul de mai jos îți prezentăm câteva aspecte importante pe care ar trebui să le ai în vedere.


Lista de verificare a siguranței utilizării șemineului

În primul rând, ți-ai întreținut șemineul?

Dacă ai instalat un șemineu nou, nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește întreținerea (cel puțin pentru început). Dar, dacă îl folosești de o perioadă lungă de timp, trebuie să te asiguri că este întreținut în mod regulat. Acest lucru va ajuta nu doar la îmbunătățirea duratei de viață a șemineului, ci și la asigurarea că nu există probleme în funcționarea acestuia. Ajutorul profesionist pentru reparații și întreținere este ușor de accesat. “Șeminee de Vis” oferă servicii de întreținere de rutină, care includ sarcinile esențiale de curățire și inspecție. Deci, tot ceea ce trebuie să faci este să ne contactezi și munca ta este gata!


Păstrează o distanță de siguranță

Nimic nu trebuie să fie lângă șemineu (la o distanță mai mică decât cea recomandată de producător).

Verifică spațiul din jurul șemineului. Nu ar trebui să existe mobilier, obiecte, îmbrăcăminte sau orice material inflamabil la o distanță mai mică decât cea recomandată de producător. Zona din jurul șemineului se încălzește destul de repede și poate fi un pericol pentru siguranță.


Nu atinge sticla

Sticla de pe șemineu rămâne fierbinte timp de cel puțin șaizeci de minute după ce șemineul este oprit. Cel mai bun mod de a fi în siguranță este să nu atingi sticla sau suprafața înconjurătoare timp de cel puțin o oră după ce ai oprit șemineul. Dacă ai copii mici acasă, pune pe cineva să-i supravegheze, astfel încât să nu se apropie sau să pună mâna pe sticla șemineului. Dacă sunt animale de companie acasă, trebuie de asemenea să fii atent.


Unde este telecomanda?

Aceasta este o problemă comună care se regăsește în majoritatea caselor – se petrece un timp considerabil în căutarea telecomenzii! Trebuie să se fi întâmplat și la tine.

Nu – s-ar putea să nu pară a fi ceva grav, dar știi că dacă bateria este scoasă din telecomandă, telecomanda va fi dezactivată? Acum, aceasta poate fi o problemă serioasă și poate provoca bătăi de cap nedorite. Păstrează telecomanda într-un singur loc sigur care poate fi accesat doar de adulți. Ideal ar fi să ai un loc prestabilit în care să ții telecomanda.


Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a te decide consultă și celelalte articole disponibile în secțiunea “Informații Utile” sau nu ezita să ne contactezi.

De asemenea, poți utiliza “Asistentul Virtual” pentru a realiza o selecție de posibile șeminee care corespund nevoilor tale.
Acest material face obiectul drepturilor privind proprietatea intelectuală, este înregistrat cu un serviciu internațional de management a drepturilor de proprietate intelectuală și utilizăm servicii specializate de monitorizare a utilizării neautorizate a acestuia. Orice utilizare neautorizată de către noi în prealabil va fi considerată o încălcare a drepturilor de autor și va fi tratată în consecință. Dacă considerați că acest material poate fi util în activitatea pe care o desfășurați solicitați prin email la contact@semineedetop.ro autorizarea utilizării, indicând locul și scopul pentru care va fi utilizat. Nu vrem decât să știm unde și cum sunt utilizate materialele noastre. Orice preluare va fi însoțită de trimitere către acest material și va fi precizată sursa materialului. Vă mulțumim pentru înțelegere.


8 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page