top of page
Logo-ul companiei
 • Writer's pictureșemineedetop.ro

Cum sa aprinzi un semineu cu bioetanol (cu exemplu practic)

Updated: Mar 6


Deoarece șemineele cu bioetanol au o flacără reală, acestea trebuie aprinse folosind o sursă de foc sau un starter. Tipul de șemineu cu bioetanol poate influența modul de aprindere a acestuia.

Pentru a aprinde un șemineu manual cu bioetanol, asigură-te că există suficient combustibil în șemineu și utilizează o brichetă lungă sau un chibrit lung pentru a aprinde șemineul. De fiecare dată când aprinzi focul unui șemineu cu bioetanol este important să urmezi instrucțiunile producătorului, cum ar fi aprinderea de la distanță de un braț și să nu îl aprinzi de sus (prin partea superioară).

Pentru a aprinde un șemineu automat cu bioetanol, asigură-te că există suficient combustibil în șemineu și apasă butonul de pornire a flăcărilor de pe panoul de control al șemineului sau de pe telecomandă.

În continuare vom explica mai detaliat pașii necesari pentru a aprinde un șemineu cu bioetanol folosind fie metoda manuală, fie cea automată.


Aprinderea unui șemineu cu bioetanol folosind metoda manuală

Un șemineu cu bioetanol care nu este controlat electronic va trebui să fie aprins manual.

Pașii de urmat pentru a aprinde manual un șemineu cu bioetanol sunt:

 • Pregătirea aprinderii unui șemineu cu bioetanol: Înainte de a aprinde manual un șemineu cu bioetanol, este important să te asiguri că șemineul este pregătit corect. Pregătirile ce trebuiesc făcute înainte de aprindere pot include:

 • Asigurarea că șemineul este îndreptat corect, astfel încât instrumentul de închidere să poată fi utilizat eficient.

 • Asigurarea că combustibilul nu este peste linia „max”. Este important să te asiguri că rezervorul unui șemineu cu bioetanol nu este supraumplut cu combustibil dincolo de linia „max”. Dacă rezervorul a fost umplut în exces este indicat să scoți combustibil din rezervor până acesta ajunge la nivelul maxim admis.

 • Curăţarea oricărui exces de combustibil care s-ar fi putut vărsa în tava exterioară a rezervorului de combustibil.

 • Asigură-te că există suficient combustibil (bioetanol) în șemineu. Înainte de a aprinde un șemineu cu bioetanol, este important să te asiguri că există suficient combustibil în rezervorul șemineului. Dacă nu, trebuie să alimentezi șemineul cu bioetanol (în conformitate cu instrucțiunile producătorului).

 • Aprinderea unui șemineu cu bioetanol: Folosește un chibrit lung sau o brichetă lungă pentru a aprinde șemineul cu bioetanol. Pentru a aprinde un șemineu cu bioetanol, pur și simplu aprinzi focul cu chibritul sau bricheta punând flacăra de aprindere în rezervorul de combustibil a șemineului. Așteaptă până când combustibilul s-a aprins. Pentru a aprinde un șemineu cu bioetanol vei avea nevoie de un instrument de aprindere adecvat. Aprinzătoarele care pot funcționa bine cu un șemineu manual cu bioetanol pot include chibritele lungi sau brichetele lungi. Dacă aprinzi cu o brichetă scurtă poate fi mai puțin sigur, deoarece combustibilul se poate aprinde rapid și riști să te arzi. Un instrument de aprins scurt poate însemna că aprinzi cu mâinile direct deasupra flăcărilor, ceea ce nu este recomandat. Aprinderea prin partea din spate sau prin partea din față a șemineului, precum și respectarea recomandării de a păstra distanța de un braț față de foc la aprindere, poate minimiza riscurile de siguranță atunci când aprinzi focul unui șemineu cu bioetanol. „Aprindeți combustibilul din rezervorul de combustibil folosind o brichetă lungă sau un chibrit lung ținut la distanță de un braț. Nu aprinde șemineul de sus (prin partea de sus).”

 • În caz că șemineul cu bioetanol nu se aprinde: Dacă șemineul nu se aprinde, încearcă să menții instrumentul de aprindere utilizat până când se aprinde combustibilul. Dacă instrumentul de aprindere nu funcționează, cum ar fi stingerea chibritului, încearcă să mai aprinzi șemineul de câteva ori. Dacă un șemineu cu bioetanol nu se aprinde, atunci este posibil să nu existe suficient combustibil în el.


Cum se aprinde un șemineu automat cu bioetanol (aprinderea electronică)

Șemineele cu bioetanol de ultimă generație pot avea aprindere electronică acolo unde aprinderea manuală nu este necesară. Șemineele automate cu bioetanol pot avea aprindere automată folosind un buton de pe panoul de comandă al șemineului, cu o telecomandă sau folosind o aplicatie pentru telefonul mobil.

În funcție de modelul de șemineu automat, pot exista diferite moduri de a aprinde focul șemineului, inclusiv:

 • Apăsarea unui buton dedicat de pe panoul de control al șemineului

 • Utilizarea unei telecomenzi

 • Utilizarea unei aplicații pentru mobil.

Ca și în cazul șemineelor manuale, va trebui să existe suficient combustibil în rezervorul șemineului înainte ca acesta să poată fi aprins. Șemineele automate cu bioetanol pot fi dotate cu un furtun și cu o pompă încorporată, pentru realimentarea automată a rezervorului de combustibil a șemineului.

Pentru a aprinde un șemineu automat cu bioetanol urmează întotdeauna pașii descriși în manualul de utilizare al acelui șemineu.


Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a te decide consultă și celelalte articole disponibile în secțiunea “Informații Utile” sau nu ezita să ne contactezi.

De asemenea, poți utiliza “Asistentul Virtual” pentru a realiza o selecție de posibile șeminee care corespund nevoilor tale.

3 views

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page