top of page
Logo-ul companiei
  • Writer's pictureșemineedetop.ro

Sunt semineele cu bioetanol bune?

Updated: Mar 6


Șemineele cu bioetanol sunt o formă de șemineu care ard bioetanol și pot fi disponibile într-o gamă variată de tipuri, inclusiv arzătoare portabile, incorporabile și pentru montare pe perete.

Ele pot oferi o serie de caracteristici pe care alte tipuri de șeminee nu le pot oferi, dar au și câteva dezavantaje care ar trebui luate în considerare.

Șemineele cu bioetanol sunt o opțiune excelentă de șemineu pentru orice casă. Faptul că nu necesită existența unui coș de fum pentru a funcționa (datorită arderii curate a acestui tip de combustibil), șemineele cu bioetanol sunt cea mai versatilă categorie de șeminee. Cu toate acestea, șemineele cu bioetanol au o putere termică relativ mai mică și, prin urmare, ar trebui să fie utilizate doar ca sursă secundară de căldură.

Șemineele cu bioetanol pot fi considerate similare cu șemineele electrice datorită dimensiunilor lor relativ mai mici în comparație cu alte tipuri de șeminee, precum și a versabilității, portabilității și costului lor. Cu toate acestea, șemineele electrice nu oferă un foc real așa cum este cazul șemineelor cu bioetanol.

Un șemineu cu bioetanol este un plus excelent pentru casa ta deoarece îți oferă experiența unui șemineu cu flacără reală.

În continuare vom analiza mai detaliat dacă șemineele cu bioetanol sunt bune, avantajele și dezavantajele acestora și ce aspecte ar trebui luate în considerare înainte de a alege unul pentru casa ta.

Șemineele cu bioetanol sunt foarte bune pentru a oferi o adevărată experiență de șemineu într-o casă, dacă vrei să obții acest lucru înt-un mod curat și cu un efort minim în ceea ce privește întreținerea focului. Totodată acest tip de șeminee este foarte versatil în ceea ce privește amplasarea lor, fără a exista cerințe specifice privind ventilația.

Spre deosebire de șemineele electrice, care nu oferă un foc real și generează doar efecte de imitare a flăcărilor, șemineele cu bioetanol oferă flăcări reale. Aceasta înseamnă că te poți bucura de o experiență de șemineu mai realistă atunci când folosești un șemineu cu bioetanol.

În plus, spre deosebire de alte tipuri de șeminee și sobe care oferă, de asemenea, un foc real, cum ar fi șemineele pe gaz, șemineele și sobele cu lemne, șemineele cu bioetanol nu necesită de obicei nicio formă directă de aerisire.

Aceasta înseamnă că nu este necesar să ai un coș de fum pentru a utiliza un șemineu cu bioetanol și nu vei fi obligat să-l amplasezi doar acolo unde există un coș de fum sau nu va trebui să construiești unul.

Acest lucru permite opțiuni de instalare mai relaxate și înseamnă că, de obicei, poți amplasa un șemineu cu bioetanol oriunde dorești în casa ta, fără limitările pe care le ai cu celelalte tipuri de șeminee care folosesc foc real.

Șemineele cu bioetanol nu pot arde altceva decât biocombustibil, respectiv bioetanol. Trebuie să cumpărați bioetanol cu procent ridicat de alcool. Dacă te interesează detalii cu privire la acest aspect, citește ghidul nostru complet privind combustibilul bioetanol.

Bioetanolul utilizat în șemineele cu bioetanol arde foarte curat, astfel încât șemineele cu bioetanol pot fi considerate a fi una dintre formele ecologice de șemineu. De asemenea, bioetanolul este produs din deșeuri de biomasă agricolă, putând fi considerat o sursă regenerabilă de energie.


Din păcate, căldura generată nu va fi capabilă să atingă același nivel cu cea generată de celelalte tipuri de șeminee care au un foc real, precum șemineele pe lemne sau cele cu gaz. De aceea se recomandă tratarea șemineelor cu bioetanol ca sursă suplimentară de căldură.

Deși șemineele cu bioetanol pot degaja totuși o cantitate bună de căldură, te sfătuim să îți evaluezi și adaptezi nivelul de așteptări în ceea ce privește nivelul de căldură generată înainte de a cumpăra un șemineu cu bioetanol.

Un avantaj principal al șemineele cu bioetanol este modalitatea ușoară de utilizare. Bioetanolul fiind un combustibil foarte inflamabil, pentru aprinderea focului nu este nevoie decât de o scânteie.

Trebuie doar să aprinzi chibriturile lungi și să dai foc combustibilului. Atâta timp cât există suficient combustibil în rezervorul șemineului, poți aprinde șemineul cu bioetanol în câteva secunde.

Pentru a stinge un foc, pur și simplu lași șemineul să rămână fără combustibil sau folosești o unealtă specială (pe care o găsești în kit-ul de operare pe care îl primești în momentul achiziționării) pentru a închide capacul șemineului.


Șemineele automate cu bioetanol pot fi și mai ușor de folosit.

Acest lucru se datorează controlului electronic automat pentru toate funcțiile principale, cum ar fi aprinderea focului, reglarea înălțimii flăcării, stingerea și chiar alimentarea cu combustibil. Dar toate acestea vin cu un preț de achiziție mult mai mare decât variantele manuale de șeminee cu bioetanol.

Un dezavantaj al șemineelor cu bioetanol este faptul că acestea trebuie să fie reci înainte de a fi realimentate cu combustibil și, astfel, va exista întotdeauna o perioadă de nefuncționare între focuri.

În general, șemineele cu bioetanol sunt un plus excelent pentru orice casă, oferind o experiență realistă de șemineu cu flăcări, în condiții de efort și întreținere minimă. Cu toate acestea, ar trebui luate în considerare limitările lor, cum ar fi costurile de funcționare relativ mai mari și puterea termică mai mică.

Este important să înțelegi că un șemineu cu bioetanol ar trebui să fie, prin urmare, considerat ca o piesă de design deosebită care oferă experiența și atmosfera plăcută a unui foc real în casa ta și nu ca o sursă primară de căldură.


Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a te decide consultă și celelalte articole disponibile în secțiunea “Informații Utile” sau nu ezita să ne contactezi.

De asemenea, poți utiliza “Asistentul Virtual” pentru a realiza o selecție de posibile șeminee care corespund nevoilor tale.

0 views

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page