top of page
Logo-ul companiei

Jøtul - Norvegia

Fata Soba Jotul.png

Despre Jøtul

Este vorba despre un produs care leagă trecutul și prezentul. Un aspect modern și totuși unul care se distinge de tendințele de scurtă durată. Designul atemporal face clientul să se simtă confortabil în ceea ce privește investiția pe viață în acest produs.

Atemporal

Jøtul se bazează pe tradițiile meșteșugului norvegian, îmbinate cu design. Jøtul produce sobe și șeminee într-un mod corect, nu cel mai ieftin și înțelege cu adevărat cum să construiască un produs de care vă veți bucura și îl veți pune în valoare mult timp.

Meșteșug

Faptul că sobele și șemineele Jøtul sunt produse în Norvegia este o marcă de calitate în sine. Clima și geografia norvegiană înseamnă lupta cu frigul, adesea într-o izolare accentuată, ceea ce face parte din ADN-ul norvegienilor. Țara reprezintă ceva rece, crud și exotic, ceea ce credem că este un mod de a exprima moștenirea Jotul.

Norvegian

Luptând Cu Frigul Din 1853

 

160 de ani

de

aventură norvegiană

Jøtul este cel vechi producător de sobe pe lemne din lume cu o istorie de 160 de ani. Aventura a început la Loelva în 1853, unde Oluf Onsum, fiul unui fermier, a fondat Kværner Jernstoberi. Kværner a început dezvoltarea produselor din fontă, iar până în 1900, compania a fost una dintre cele mai mari turnătorii de sobe pe lemn din Norvegia.

La începutul anilor 1900, Kværner era cel mai dezvoltat atelier mecanic din Norvegia, și-au extins activitățile și treptat s-au reorientat spre noi produse. În 1916 instalația de producție a sobelor pe lemne a fost vândută. Herman Anker, în vârstă de 26 de ani, a cumpărat turnătoria, care a fost redenumită Kværner Ovnsstoperi. El a dorit să continue moștenirea tradițiilor norvegiene în fontă, dezvoltând în același timp estetica și calitatea. Anker a fost un om de afaceri inteligent care a apreciat valoarea marketingului și a unei echipe specializate de vânzări cu mult înainte ca aceasta să fie o practică obișnuită. Și cu asta, a fost pusă fundația pentru marca Jøtul.

În anii 1920, economia internațională a cunoscut un declin grav și Jøtul s-a confruntat cu falimentul. Salvatorul lor a fost Johannes Gahr. El a împărtășit multe dintre calitățile predecesorului său și a scos compania Jøtul din criză ducând-o într-o nouă eră de creștere. Încă o dată, Jøtul a rămas cel mai mare producător de sobe pe lemne din Norvegia. Jøtul a continuat să crească în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial, în ciuda cererii scăzute de sobe pe lemne care scade pe măsură ce s-au dezvoltat noi surse de energie precum petrolul, kerosenul și electricitatea. În anii 1960, au rămas doar câțiva jucători pe piață, iar Jotul a fost de departe cel mai mare. Jøtul a început să se adapteze pieței încă din anii 1950, iar șemineele care ard combustibil lichid au devenit deja cea mai importantă sursă de venit a companiei mult timp în anii ’70.

În urma mai multor incidente din anii ’70, ceea ce a făcut ca prețul petrolului să crească și să devină greu accesibil, cererea de sobe pe lemne a explodat. S-au deschis noi posibilități, iar sobele pe lemne au devenit din nou cea mai importantă parte a gamei de produse Jotul.

Familia Gahr a vândut apoi Jøtul către marea corporație internațională Norcem in 1977. Consecința a fost o activitate orientată spre export, incluzând un șir de achiziții de fonduri și companii de import din SUA si Europa. O încetinire economică în a doua jumătate a anilor 1980 a făcut ca Jøtul să-și reevalueze obiectivele pentru companie.

În ultimele decenii, Jøtul a construit din nou o rețea internațională și a devenit un brand global cu filiale și facilități de distribuție în majoritatea țărilor și pe toate continentele.

În ciuda experiențelor trăite în ultimii 160 de ani, Jøtul s-a dovedit a fi un supraviețuitor și continuă să crească și să se dezvolte ca companie. Succesul poate fi atribuit curajului, dorinței și capacității de adaptare la noile cerințe și piețe. Acesta este motivul pentru care Jøtul continuă puternic, atât ca turnătorie de sobe pe lemne, cât și ca lider pe piața globală.

Tehnologia și inovația Jøtul

Portofoliul de produse Jøtul

Șemineul de exterior Jøtul creează un punct de întâlnire plăcut în aer liber. Aici te vei putea distra când vremea este răcoroasă sau poți face grătar pentru a crea timp de calitate cu familia. Atmosfera plăcută te va face să îți dorești să petreci serile afară.

Cu șemineele de exterior Jøtul vei obține senzația supremă de confort în exterior - pe tot parcursul anului! Șemineele de exterior Jøtul sunt fabricate din oțel Corten care nu necesită întreținere. Prelungește serile plăcute în aer liber și bucură-te de un șemineu de calitate în aer liber.

Șeminee de exterior pe lemne care nu necesită întreținere

Jøtul are o gamă largă de șeminee tip sobă pe lemne cu ardere curată și eficiente din punct de vedere energetic. Șeminee tip sobă pe lemne Jøtul sunt disponibile în modele clasice și moderne, în diferite forme și dimensiuni, cu și fără piatră de stocare a căldurii. Cele mai multe dintre aceste șeminee tip sobă au unul sau mai multe geamuri, ceea ce oferă o vedere foarte plăcută asupra flăcărilor. Fabricate din fontă de calitate și cu un design atemporal, acest tip de șemineu îți va oferi o căldură plăcută pentru mulți ani.

Șeminee tip sobă din fontă de calitate

      Jøtul oferă o gamă variată de șeminee pe lemn cu ardere curată, cu elemente din fontă de calitate și un design deosebit. Alegând un șemineu Jøtul poți avea soluția de șemineu pe care o dorești, șemineul mult visat.

      Cu un șemineu cu ardere curată de la Jøtul vei avea în casa ta o sursă de căldură frumoasă și eficientă din punct de vedere energetic. Cu suprafețele mari de sticlă care îți oferă o vedere panoramică asupra flăcărilor, vei experimenta cu adevărat factorul de confort suprem. Soluțiile de șeminee complete de la Jøtul reprezintă o alternativă care te ajută să economisești timp și bani cu instalarea.

Șeminee pe lemne cu ardere curată

JØTUL C 24 Casette

JØTUL

Euro

JØTUL C 400 HARMONY

JØTUL

Euro

JØTUL C 400 PANORAMA

JØTUL

Euro

JØTUL C 620

JØTUL

Euro

JØTUL F 100 ECO.2 LL

JØTUL

Euro

JØTUL F 100 ECO.2 LL SE

JØTUL

Euro

JØTUL F 100 ECO.2 SL

JØTUL

Euro

JØTUL F 100 ECO.2 SL SE

JØTUL

Euro

JØTUL F 105 R B

JØTUL

Euro

JØTUL F 105 R LL

JØTUL

Euro

JØTUL F 105 R SL

JØTUL

Euro

JØTUL F 134

JØTUL

Euro

bottom of page