top of page
Logo-ul companiei

Spartherm - Germania

Despre Spartherm

Sediu Spartherm.jpg

Șeminee cu tehnologie de înaltă calitate de la Spartherm

Focul Vieții Tale

 

O flacără puternică izbucnește dintr-o  scânteie mică

Ideea, conceptul, succesul – care este fundamentul unei companii precum Spartherm, care este acum un producător lider de tehnologie pentru șeminee? Fondatorul Gerhard Manfred Rokossa și-a realizat visul de a avea un șemineu deschis folosind cărămizi de clincher nefolosite la începutul anilor 80. Pentru a preveni scânteile zburătoare enervante, a adăugat un fel de protecție. S-a născut ideea unui șemineu închis cu un panou de vizualizare. Șemineul închis construit de Gerhard Manfred Rokossa a atras atenția unui constructor local de șeminee, pentru care fondatorul Spartherm și-a extins ideea inițială și a creat o cameră din tablă cu căptușeală din cărămidă refractară și o ușă pivotantă din sticlă. Când Gerhard Manfred Rokossa a creat în sfârșit corpul robust din oțel, cererea a început să crească constant. Prima inserție de șemineu cu cerere mare a fost numită „Speedy K” și a fost piatra de temelie pentru ca Gerhard Manfred Rokossa să devină independent.

Ascensiunea la statutul de lider de piață al tehnologiei de șeminee

Ideile inovatoare și implementarea lor de înaltă calitate au stat la baza companiei Spartherm, care a prosperat rapid și a început să se extindă. Invențiile sale au reprezentat o revoluție pentru întreaga industrie a tehnologiei șemineelor. Tot mai multe companii s-au arătat interesate de noile dezvoltări care au fost lansate în producția de serie în orașul Gerden la atelierul de pe Selhofer Weg. În 1996 a fost creată locația de pe Maschweg cu o suprafață administrativă de 1800 m² și un spațiu de producție de 8000 m².

În anii următori, mai multe inovații de produs și creșterea cifrei de afaceri au condus la extinderea continuă a spațiilor de producție și depozitare și integrarea unor concurenți în companie.

Așa se face că grupul de companii Spartherm a crescut din zilele sale de înființare pentru a deveni un sinonim pentru inserturi de șemineu inovatoare și de înaltă calitate, sobe, unități compacte, sobe cu teracotă, casete pentru șemineu, produse pentru exterior, camere de ardere complete și încălzitoare de stocare mici.

La sediul central din Melle din Saxonia Inferioară, compania este unul dintre cei mai mari angajatori din regiune. În decurs de trei decenii, ceea ce a fost inițial o lăcătușerie cu doi angajați a devenit o companie internațională cu peste 1.000 de angajați. Din aproximativ 50.000 de unități produse în fiecare an, 35% sunt exportate – iar numărul este în creștere. Produsele Spartherm sunt disponibile aproape exclusiv prin intermediul dealerilor specializați calificați.

Tehnologia și inovația Spartherm

Șemineele Spartherm Premium Edition – Pasiunea flăcării pentru un design unic.

Șemineele Spartherm Premium Edition sunt expresia preocupării pentru inovație și dezvoltare de noi produse performante. Această ediție de șeminee este rezultatul mai multor inovații brevetate.

Toate acestea pentru ca tu să poți experimenta noua dimensiune a focului în siguranță și confort.

Deoarece se acordă o importanță deosebită unui design armonios, ramele geamurilor sunt construite pentru a se integra perfect și precis în corpul șemineului și sunt greu vizibile. Rezultatul este un model de flacără excepțional de frumoasă și o experiență rafinată a unui șemineu excepțional!

Desăvârșirea designului se obține prin lacul negru rezistent la zgârieturi, alături de sticla ceramică lustruită, concepută astfel încât să nu permită depunerea funinginii.

Îmbinarea tehnologiei cu designul se face și prin contribuția șamotei din interiorul focarelor Spartherm. Special concepută pentru a asigura o ardere optimă și rezistență ridicată în exploatare, șamota ediției Premium este ea însăși un produs Premium disponibil în două variante, albă sau neagră.

Linear cassette XS 500

SPARTHERM

Euro

1742

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Linear cassette XS 500

SPARTHERM

Euro

1742

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Renova Cs-42

SPARTHERM

Euro

2005

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Renova Cs-42

SPARTHERM

Euro

2005

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Linear Module XS

SPARTHERM

Euro

2069

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Linear Module XS

SPARTHERM

Euro

2069

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Renova Cs-50

SPARTHERM

Euro

2074

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Renova Cs-50

SPARTHERM

Euro

2074

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Linear cassette S 600

SPARTHERM

Euro

2268

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Linear cassette S 600

SPARTHERM

Euro

2268

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Mini R1V

SPARTHERM

Euro

2327

Produs compatibil pentru case pasive

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Mini R1V

SPARTHERM

Euro

2327

Produs compatibil pentru case pasive

Produs eligibil pentru programul Rabla pentru Sobe

Funcții inteligente de asistență pentru un șemineu

Sigur, Inteligent și Convenibil în orice situație

Funcțiile de asistență pentru șemineu vor face din utilizarea șemineului o experiență frumoasă, eficientă și sigură! Spartherm îți pune la dispozitie numeroase variante de sisteme de asistență pentru șeminee. De exemplu, controlul inteligent al șemineului, bazat pe aplicație, îți va permite să monitorizezi procesul de ardere de oriunde: control inteligent în orice situație pentru un foc perfect optimizat și sigur.

Situația clădirii și factorii meteorologici externi sunt doar câteva dintre cauzele condițiilor de flăcări fluctuante. S-Kamatik compensează aceste fluctuații, urmând motto-ul Spartherm: Încălzire simplă, inteligentă și confortabilă.

Limitarea tirajului asigură condiții optime de tiraj în coș, pentru o ardere și mai bună. Arderea eficientă a combustibilului reduce formarea de funingine, iar sticla camerei de foc rămâne curată mai mult timp.

 

Avantajele S-KAMATIK:

 • Performanță constantă a coșului de fum

 • Combustie optimă

 • Utilizarea eficientă a energiei

 • Mai puțină funingine

 • Emisii mai mici

S-KAMATIK: Condiții optime în toate momentele. Șeminee economice și ecologice mulțumită controlului automat al tirajului.

Atunci când sistemele de ventilație și șemineele sunt utilizate în același timp, gazele de ardere periculoase pot pătrunde în încăperea care conține șemineul. Interfața Spartherm S-USI II este un sistem inteligent de monitorizare a presiunii atmosferice și asigură monitorizarea continuă a situației presiunii aerului pentru a menține în siguranță toată lumea din casa ta.

Datorită acestei funcții de monitorizare, S-USI II se asigură că fumul și gazele de ardere nu ies din șemineu în cantități periculoase, deoarece monitorul de presiune diferențială oprește generatorul de vid dacă este necesar.

 

Avantajele S-USI II:

 • Siguranță în timpul funcționării simultane a sistemelor de ventilație și a șemineelor

 • Monitorizarea raportului optim de presiune dintre coșul de fum și camera cu șemineu

 • Încredere ridicată în ceea ce privește siguranța ta, datorită funcționării complet automate

 • Operare convenabilă

 • Testat DIBt și aprobat de autoritățile competente în domeniul construcțiilor

S-USI II: Siguranță absolută datorită sistemului de monitorizare a presiunii atmosferice. Bucură-te de flacările șemineului tău, fără să-ți faci griji pentru siguranță.

Deschizătorul electric de geam S-ESAM de la Spartherm reprezintă perfecțiunea combinată cu tehnologia de ultimă generație. Detaliile estetice și părțile individuale inteligente ale S-ESAM măresc confortul de operare, sporind în același timp experiența de șemineu.

S-ESAM face ca nevoia de a deschide și închide manual ușa camerei de ardere să devină un lucru din trecut. O telecomandă sau o aplicație pentru smartphone permite operarea simplă, convenabilă și sigură a deschizătorului de geam. Apoi sticla alunecă în sus, făcând camera de ardere accesibilă pentru realimentare.

Dacă locuința ta este echipată cu un sistem de casă inteligentă BUS, noul deschizător electric de geam S-ESAM 3.0 poate fi conectat la acesta, permițând ca toate funcțiile sale să fie utilizate central prin sistemul BUS.

 

Avantajele S-ESAM:

 • Confort mare de operare (funcționare inteligentă datorită telecomenzii sau aplicației pentru smartphone)

 • Permite deschiderea ușii camerei de ardere fără mâner sau mănușă

 • Mai multă libertate pentru realimentare și alimentare datorită menținerii mâinilor libere

 • Potrivit pentru integrare în sistemul de casă inteligentă BUS

S-ESAM: deschiderea geamului la atingerea unui buton. Realimentare comodă cu lemn la cel mai înalt nivel de calitate.

Controlul electronic al arderii S-Thermatik Neo asigură o eficiență mai mare pentru încălzire și o ambianță mai plăcută. În timpul încălzirii, combustibilul, temperatura și alimentarea cu aer sunt corelate automat. Acest lucru asigură arderea eficientă a lemnului și economisește combustibil. Datorită controlului optimizat al aerului de combustie, sunt garantate o ardere îmbunătățită și un foc perfect. Acest sistem de control scade emisiile, crește siguranța și este inteligent în același timp.

Este o soluție inteligentă în care tu deții controlul. Datorită aplicației S-Thermatik NEO pentru iOS și Android, smartphone-ul sau tableta ta îți vor arăta tot ce este important dintr-o privire. Asistența digitală pentru șemineu furnizează în orice moment informații despre puterea, starea de funcționare, temperatura camerei și temperatura șemineului.

 

Avantajele S-THERMATIK NEO:

 • Confort mare de operare a șemineului (nu este necesară intervenția manuală)

 • Combustie optimă

 • Utilizarea eficientă a energiei

 • Mai puțină funingine

 • Emisii mai mici

S-THERMATIK NEO: control automat al șemineului. Când tehnologia inovatoare întâlnește confort utilizatorului modern.

Portofoliul de produse Spartherm

Alimentarea șemineului cu lemne este facilitată prin intermediul tehnologiei “Soft Close” de ridicare a geamului, special dezvoltată.

O altă tehnologie patentată, dezvoltată de experții Spartherm, este sistemul de deschidere pentru curățarea ușilor, geamurile șemineului putând fi deschise și curățate extrem de simplu și eficient.

Totul este desăvârșit la nivelul artei focului. Pentru că focul este vedeta acestei ediții de șeminee, trebuie să te bucuri de acesta, intensitatea flăcării și durata focului fiind factori decisivi în acest sens. Experții Spartherm au avut grijă să nu ratezi o experiență unică lângă șemineul tău premium, dezvoltând un regulator de control al aerului care îți permite să reglezi cu ușurință alimentarea cu aer primar și secundar în camera de ardere. Acest regulator îți permite să reaprinzi flăcările printr-o simplă reglare a aerului primar.

 

Nu rămâne decât să te bucuri de o atmosferă premium.

Ventilatorul cu zgomot redus S-Vent, care este potrivit pentru integrarea în majoritatea șemineelor Spartherm, permite o creștere cu 75 % a procentului de căldură a aerului de convecție. Acest lucru face din S-Vent un adevărat amplificator de căldură, care asigură simultan un nivel confortabi al căldurii șemineului dar și distribuirea mult mai rapidă a acesteia în cameră, fără a împiedica convecția naturală a șemineului. Șemineul poate fi utilizat și fără această funcție de amplificare a căldurii.

 

Avantajele S-VENT:

 • Potrivit pentru multe dintre modelele de șeminee Spartherm

 • Instalare flexibilă în funcție de situația clădirii

 • Este posibilă conectarea în plus față de direcția externă a aerului de ardere

 • Convecția naturală este menținută

 • Creșterea puterii de căldură a aerului de convecție cu până la 75 %

S-VENT: Amplificatorul de căldură. Creșterea puterii cu convecție forțată modulară.

bottom of page